"Fijat" ostvario rast profita od 67 odsto

Bez autora
Oct 31 2011

Italijanski proizvođač automobila "Fijat" prijavio je rast profita od 67 odsto u trećem kvartalu, što je pre svega posledica rasta prodaje "Krajslerovih" automobila u Severnoj Americi. Neto profit "Fijata" iznosio je 112 miliona evra, što je za 30 miliona evra više nego u trećem kvartalu prošle godine.Zahvaljujući pre svega većinskom paketu u "Krajsleru", ukupni prihodi "Fijata" su udvostručeni i iznosili su 17,5 milijardi evra. Od toga, samo "Krajslerovi" prihodi iznosili su 9,3 milijarde evra.

"Fijat" ostvario rast profita od 67 odstoItalijanski proizvođač automobila "Fijat" prijavio je rast profita od 67 odsto u trećem kvartalu, što je pre svega posledica rasta prodaje "Krajslerovih" automobila u Severnoj Americi.

Neto profit "Fijata" iznosio je 112 miliona evra, što je za 30 miliona evra više nego u trećem kvartalu prošle godine.

Zahvaljujući pre svega većinskom paketu u "Krajsleru", ukupni prihodi "Fijata" su udvostručeni i iznosili su 17,5 milijardi evra. Od toga, samo "Krajslerovi" prihodi iznosili su 9,3 milijarde evra.

Profit pre odbijanja poreza više je nego udvostručen i iznosio je 851 milion evra, naspram 256 miliona evra prošle godine.

Akcije "Fijata" danas su porasle za 4,51 odsto i vredele su 5,10 evra i to pre nego što su objavljeni rezultati o rastu profita.

Direktor "Fijata" Serđo Markione ranije ove sedmice izjavio je da "Krajsler predstavlja odlučujući doprinos profitu kompanije, jer koristi prednosti američkog i kanadskog tržišta".

Očekuje se da će "Fijat" i "Krajsler" zajedno ove godine proizvesti 4,2 miliona vozila, čime će postati peti najveći proizvođač u svetu. U "Fijatu" očekuju da će do 2014. godine proizvoditi 5,9 miliona automobila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik